1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo heeft grote plannen met zijn eShop voor de Nintendo 3DS. Dit blijkt wel uit de plannen die het bedrijf afgelopen nacht in Las Vegas uit de doeken deed.

Volgens eigen zeggen is de eShop het grootste project dat Nintendo ooit heeft ondernomen. De eShop voor de Nintendo 3DS is een digitale winkel die te vergelijken valt met een PlayStation Store die we van Sony kennen. Momenteel is de eShop enkel nog gevuld met trailers en teaserfilmpjes van nieuwe games, maar in de loop van de tijd zullen er ook demo’s en volledige spellen in te vinden zijn.

Daarnaast zal de Virtual Console opnieuw zijn intrede doen. Met deze emulator wordt het mogelijk gemaakt voor 3DS-gebruikers om games uit oude gloriejaren opnieuw te beleven. In eerste instantie zullen namelijk games van de eerste Gameboy en Gameboy Color verschijnen. Zo kondigde Nintendo eerder al een remake aan van Zelda: Link’s Awakening. Daarnaast zal ook de eerste generatie van de console aan bod komen. Iedereen zal namelijk een gratis 3D-versie van de oude klassieker Excitebike kunnen downloaden uit de eShop.