Ondanks dat de PlayBook nog geen twee maanden op de Amerikaanse markt is, heeft de tablet al een tweede software-update ontvangen. Research In Motion doet er in ieder geval dus alles aan om een goed systeem op de markt te hebben.

Na het installeren van de tweede software-update zal het versienummer van het BlackBerry Tablet OS op v1.0.5 komen. Deze update brengt verschillende verbeteringen met zich mee, maar introduceert ook nieuwe features. Als eerste is de Facebook-applicatie flink onder handen genomen. Sinds versie 1.0.5 behoort de applicatie tot een vast deel van het systeem dat standaard wordt geladen. Enkele opties zijn het verwijderen van ongewilde berichten, in-app betalingen en bredere ondersteuning van talen.

Daarnaast is de videochat verbeterd en zou deze nu soepeler moeten lopen. Ook introduceert Research in Motion een nieuw pop-upmenu waarin de gebruiker informatie over de staat van de tablet kan zien, maar ook instellingen kan verrichten, zoals helderheid en afsluiten. Verder zal de PlayBook nu ook automatisch een WiFi-hotspot detecteren en moet het makkelijker worden om hiermee in verbinding te komen.

Ook zijn de prestaties van de audio middels een headset verbeterd. Een graag geziene, nieuwe feature zal ongetwijfeld de mogelijkheid zijn om de tablet op te laden wanneer de tablet uitstaat. De update is inmiddels uitgerold in de Verenigde Staten.