1 min

Tags in dit artikel

, ,

RIM zal aan het eind van 2011 een tweede PlayBook aan haar repertoire toevoegen. Deze nieuwe PlayBook zal geen hardwareverbeteringen hebben of een nieuw design, enkel zal de tablet grotere afmetingen hebben.

De PlayBook 2 zal namelijk een schermafmeting gaan krijgen van tien inch. Dit is natuurlijk een aardig stukje groter dan de huidige PlayBook met een afmeting van zeven inch. Daarnaast zal naar verluid de PlayBook 2 wel een nieuwere versie van het BlackBerry-besturingssysteem aan boord hebben en daarnaast voorzien zijn van een e-mailclient en BlackBerry Messenger-support bieden.

Volgens RIM moet het bedrijf een tablet met een grotere afmeting op de markt brengen om zo aan beide markten deel te kunnen nemen. Het Canadese Research in Motion ervaart momenteel met de huidige PlayBook betere verkoopcijfers dan dat zij had verwacht. Research in Motion heeft veel plannen voor de tabletmarkt en zal daarom er vol op in blijven zetten. Zo werkt de fabrikant hard aan versie 7 van het besturingssysteem en zal er binnenkort ook een 4G-versie van de PlayBook uit komen.