De Canadese telecomfabrikant Research In Motion (RIM) komt met teleurstellend nieuws. De softwareupdate voor de BlackBerry PlayBook wordt uitgesteld tot volgend jaar.

"Hoe graag we het ook aan jullie zouden willen overhandigen, hebben we de moeilijke beslissing genomen om de lancering van het BlackBerry PlayBook OS 2.0 uit te stellen totdat we volledig tegemoet zijn gekomen aan de verwachtingen van onze ontwikkelaars, zakelijke klanten en de eindgebruikers", aldus David Smith op de weblog van RIM.

Gebruikers wachten al enige tijd op een update. Bij de lancering van de PlayBook leverden veel consumenten kritiek op RIM, omdat de tablet niet beschikte over de dienst BlackBerry Messenger (BBM). Klanten die daar op dit moment gebruik van willen maken op de PlayBook dienen te beschikken over de BlackBerry Bridge. Hiermee kunnen zij een via een beveiligde verbinding gebruik maken van BBM.

Om aan de klachten van de klanten tegemoet te komen heeft RIM besloten om BBM te integreren in de softwareupdate. De ontwikkelaars van RIM zijn hiermee nog steeds druk doende. Naast BBM zal de softwareupdate ook voorzien zijn van geïntegreerde e-mail, kalender en contactapplicaties. Tevens zal deze beschikken over een nieuwe functionaliteit waarmee BlackBerry smartphones en de PlayBook beter zullen samenwerken.

De softwareupdate voor de BlackBerry PlayBook zal in februari 2012 beschikbaar zijn belooft David Smith.