1 min

Actvision heeft Electronic Arts en de oprichters van Infinity Ward aangeklaagd en eist een schadevergoeding van 400 miljoen dollar. Electronic Arts en de oprichters van Infinity Ward, Vince Zampella en Jason West, zouden zich schuldig hebben gemaakt aan samenspanning, oneerlijke concurrentie en het bewust schade toebrengen aan Activision.

Activision klaagt Electronic Arts aan omdat EA in juli 2009 contact zou hebben gezocht met Infinity Ward-oprichters Vince Zampella en Jason West. Infinity Ward was verantwoordelijk voor enkele Call of Duty titels, welke een groot succes waren voor Activision. Volgens Activision zou dit contact ongeoorloofd zijn en niet volgens de afspraken. Activision claimt dat de oprichters en Electronic Arts zich hierdoor schuldig hebben gemaakt aan samenspanning, oneerlijke concurrentie en het bewust toebrengen van schade aan Activision.

Electronic Arts heeft inmiddels de twee voormalige bazen Zampella en West onder contract staan en is uitgever van gameontwikkelaar Respawn Entertainment, welke werd opgericht door Zampella en West. Activision is van mening dat zij 400 miljoen dollar schade hebben geleden en wil dit bedrag nu verhalen op beide partijen.