Activision schikt met voormalige ontwikkelaars CoD

In een rechtszaak met een groep van voormalige werknemers is uitgever Activision tot een schikking gekomen. De werknemers, in het verleden werkzaam voor Infinity Ward, klaagden de uitgever aan omdat deze bepaalde vergoedingen en royalty’s niet zou hebben uitbetaald.

Activision schikt met voormalige ontwikkelaars CoDEchter, er ging een stuk meer vooraf aan de aanklacht. De heibel tussen de partijen is begonnen toen het duo Jason West en Vince Zampella op straat werden gezet door Activision. Volgens de uitgever zouden de twee uit zijn geweest op een breuk. West en Zampella waren dit naar eigen zeggen niet en klaagden hierop Activision aan. Niet veel later kwam ook Activision met een aanklacht, om zichzelf te verdedigen.

Niet veel later kregen West en Zampella bijval van een groep van veertig ontwikkelaars. Deze groep stelden dat Activision bepaalde vergoedingen en royalty’s niet zou hebben uitbetaald. Echter, de partijen zijn nu, een dag voordat zij elkaar in de rechtszaal zouden treffen, tot een schikking gekomen. Wat de schikking precies inhoudt, is onbekend. Geen van de partijen deed hier namelijk uitspraken over. Met de schikking zouden alle rechtszaken tussen de partijen echter wel van de tafel zijn.

Bron:Washington post