2min

De afgelopen weken is er een ware soap bezig geweest over het vertrek van de twee topmannen van Infinity Ward. Vince Zampella en Jason West werden ontslagen door Activision. De twee mannen zouden zich niet aan hun contract met de uitgever gehouden hebben.

Als gevolg van het ontslag klaagden de mannen Activision aan voor maar liefst 36 miljoen dollar en volledige zeggenschap over de Modern Warfare-franchise. Volgens Activision hielden Zampella en West ook gesprekken met andere ontwikkelaars en uitgevers zoals Electronic Arts. Activision liet het daar niet bij zitten en klaagde Vince Zampella en Jason West aan, de volledige aanklacht kan hier bekeken worden.

Ondertussen zijn Zampella en West samen Respawn Entertainment begonnen, een nieuwe ontwikkelstudio waar ze hopen weer opnieuw te beginnen en succesvolle spellen te gaan maken. "De afgelopen tien jaar hebben we aan het hoofd gestaan van een geweldig team ontwikkelaars en we hebben ons volledig gestort in het maken van een geweldige franchise. We zijn er trots op wat we gemaakt hebben en trots dat miljoenen fans plezier hebben beleefd aan de spellen. We hopen het nu allemaal overnieuw te doen, een nieuwe studio starten, een geweldig team huren en het maken van splinternieuwe spellen met onze nieuwe partner, Electronic Arts", aldus Vince Zampella.

Jason West voegde daar het volgende nog aan toe: "Nu dat het team de controle heeft over de spellen en de merken kunnen we er voor zorgen dat de fans krijgen wat ze verdienen."

"Jason en Vince zijn twee van de beste leidinggevende in de entertainmentindustrie. Bij Electronic Arts zijn we er trots op dat we hun partners mogen zijn en dat we hun mogen ondersteunen met het huren van een nieuw team en het maken van geweldige spellen", aldus Frank Gibeau, president van EA Games.

Vince Zampella en Jason West komen oorspronkelijk van Electronic Arts af en zijn destijds bij Electronic Arts vertrokken en hebben toen Infinity Ward opgericht. Zampella liet weten dat ze niet terug zijn bij Electronic Arts, maar dat ze EA alleen als partner zien en een deal hebben. Ook maakten de mannen duidelijk dat ze niet met franchises als Medal of Honor of Battlefield aan de slag gaan.

Inmiddels hebben vier andere ontwikkelaars bij Infinity Ward al hun ontslag ingediend, of deze naar Respawn Entertainment komen is nog niet bekend. Helemaal onwaarschijnlijk is het uiteraard niet. We zijn benieuwd wat voor spellen we van de studio kunnen verwachten.