Ontwikkelstudio DICE heeft bevestigt dat er een groot verschil in framerates zal zijn tussen de versie voor de pc ten opzichte van die van de consoles. De pc zou ruim het dubbele aantal frames per seconde halen. Daarnaast zou de resolutie van de pc-versie ook nog eens stukken beter zijn.

De pc-versie van Battlefield 3 zal een framerate van rond de 60 frames per seconde halen bij een resolutie van 1080p. De versies voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 zullen echter blijven steken op een framerate van 30 frames per seconde bij een resolutie van 720p. Echter moet er wel vermeld worden dat er een groot aantal populaire titels draaien op 720p. Het is dus niet zo dat het nieuwe deel van de Battlefield-reeks er ontzettend slecht uit zal zien.

Volgens DICE is het verschil in framerate te danken aan het gebruik van de Frostbite 2 engine. Hiermee mikt DICE op de volgende generatie consoles en zal dus pas bij het uitkomen van deze nieuwe spelcomputers vol gebruik kunnen worden gemaakt van deze engine. DICE maakte onder andere de keuze om Battlefield 3 te ontwikkelen met het oog op de toekomst zodat zij niet het spel volledig opnieuw hoeven te ontwikkelen maar slechts wat kleine aanpassingen hoeven door te voeren om het spel compatibel te maken met de nieuwe generatie gameconsoles. Of dit al een kleine hint is naar een Wii U versie in 1080p is moeilijk te zeggen.