Battlefield 3 zal de huidige generatie spelconsoles tot het uiterste drijven. DICE zou namelijk de game ontwikkelen met het oog op de toekomst en de daarbij horende nieuwe generatie consoles.

Waar critici nog twijfelde of Battlefield 3 wel de juiste beleving kon brengen op de console en DICE zich daarom alleen op een pc-versie zou richten. Schept de ontwikkelaar nu zelf duidelijkheid door te laten weten dat zij juist de consoles tot het uiterste zullen drijven. Ontwikkelaar DICE is er van overtuigd dat Battlefield 3 de meest realistische en mooiste game op de PlayStation 3 en Xbox 360 zal worden. Executive producer Patrick Back belooft dat DICE woord bij daad zal voegen.

Battlefield 3 zal gebaseerd worden op de Frostbite 2 engine. Deze engine is ontwikkeld met het oog op de toekomst. Dat zal dus betekenen dat alle aspecten in de game worden ontwikkeld met het oog op de toekomst en daardoor zal het niet heel veel moeite gaan kosten om bijvoorbeeld de game te porten naar een next generation console. Ondanks deze uitspraken zal de pc versie er toch het beste uitzien. Echter zal je hiervoor wel een bakbeest van een pc in huis moeten hebben. Geschat wordt dat slechts vijf tot zeven procent van de pc gamers in staat zal zijn om de game op de hoogste prestaties te draaien.