1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De website van de NAVO is afgelopen donderdag het doelwit geweest van een aanval die werd uitgevoerd door hackers. Volgens de NAVO is er geen gevoelige informatie buitgemaakt maar is wel een deel van de website gehackt waar e-books worden verkocht.

De website is na de aanval offline gehaald om het lek te dichten. De NAVO heeft inmiddels ook al haar abonnees op de hoogte gesteld. Het is nog onduidelijk door wie de NAVO-website is gehackt en waarom. Ook heeft nog geen enkele hacker of groep de aanval opgeëist.

De NAVO heeft eerder al laten weten dat beveiliging tegen cyberaanvallen een belangrijk ontwikkelingspunt is. Hiervoor werd in Tallin, de hoofdstad van Estland, een centrum opgericht. Dit centrum heeft de leiding over de verdediging tegen cyberaanvallen en is draagt zorg voor het herstel na een hackaanval voor alle websites en systemen van de NAVO.

Het is nog onduidelijk wanneer de website van de NAVO weer online zal komen. Logischerwijs wordt er direct in de richting van de hackers van LulzSec gekeken maar deze hackers laten op Twitter weten dat deze actie er een is van "een onafhankelijk schip en niet de Lulz Boat."