De website van de Taliban is opnieuw het doelwit geweest van een aanval van hackers. De aanval is de derde binnen een jaar tijd. Volgens een woordvoerder van de Taliban zouden Westerse inlichtingendiensten achter de aanval zitten.

De hackers kraakten de beveiliging van de website van Taliban en plaatsten hier afgelopen donderdag enkele overwinningsberichten, video’s en steunbetuigingen op, gericht aan de Afghaanse regering en hulptroepen. Daarnaast werden er ook enkele afbeeldingen getoond waarbij vrouwen in burka’s in elkaar worden geslagen en mensen worden vermoord of opgehangen.

Volgens de woordvoerder van de Taliban zouden Westerse inlichtingendiensten achter de aanvallen op de website zitten. Deze zouden volgens de Taliban propaganda door willen drukken. Een woordvoerder van de NATO besloot niet te reageren op de beweringen van de Taliban. De strijd tussen de twee partijen is de afgelopen maanden hevig toegenomen. De website wordt momenteel nog gerepareerd door de Taliban, om deze vervolgens zo snel mogelijk weer online te brengen.