Gamedeveloper Ubisoft en popgroep Black Eyed Peas komen dit najaar met een dansgame. Deze game zal verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Wii en Xbox Kinect.

Dat maakte de groep afgelopen weekend bekend. Het spel bevat zowel karaoke- als dansfuncties en met maximaal vier andere spelers te spelen.

Will.i.am, leadzanger van Black Eyed Peas, zou het liefst iedere dag nieuwe nummers willen produceren van interactieve dansgames. "Het samenwerken met programmeurs en computerdeskundigen, de kunstenaars van morgen, vind ik het mooiste wat er is", zei de Amerikaanse zanger.

De leadzanger zei dat het spel met downloadable content (DLC) komt. Na het aanschaffen van het spel kunnen gamers extra nummers downloaden. De popgroep wil ook nummers maken die speciaal voor deze game zijn bedoeld.

Over welke nummers erin de game verwerkt zijn wilde Will.i.am niets kwijt. Ook wilde de band niet zeggen of de samenwerkingen van de individuele bandleden met danceartiesten als David Guetta en de formatie LMFAO in de game te horen zijn.

Gamedeveloper Ubisoft is zeer optimistisch gestemd over de samenwerking met Black Eyed Peas. Bestuursvoorzitter Yves Guillemot denkt het record van Michael Jackson: The Experience te zullen verbreken met deze nieuwe game. De Michael Jackson-game ging meer dan vijf miljoen keer over de toonbank.