Wellicht is het je vanmorgen al opgevallen maar Google heeft vannacht ook stilletjes een grote wijziging aangebracht in het design en de layout van vrijwel al haar webdiensten. Google heeft gisteren een drukke dag gehad, niet alleen werd er een nieuw sociaal netwerk gelanceerd dat de concurrentie met Twitter en Facebook moet aangaan, ook moesten alle andere webdiensten worden voorzien van een nieuw jasje.

De grootste verandering die Google heeft doorgevoerd is het invoeren van de zwarte balk bovenaan de website. Welke op vrijwel elke dienst kan worden teruggevonden. Het idee achter de balk is vrij duidelijk, men moet snel kunnen schakelen tussen alle verschillende Google diensten. Primair zijn in deze balk opgenomen: Zoeken, Afbeeldingen, Video’s, Maps, Nieuws, Shopping en Mail. Naast Mail is ook nog een knop meer te vinden waar de minder populaire Google diensten onder zijn te vinden.

Behalve de zwarte balk heeft Google uiteraard nog meer aangepast. Zo heeft Google Maps een opfrisbeurt gehad, maar ook de zoekresultaten in de zoekmachine hebben wat kleurstelling wijzigingen ondergaan. Google lijkt echter nog bezig te zijn met het uitrollen van deze wijzigingen, de ene keer zien we de nieuwe kleurstelling wel en de andere keer niet. Google heeft veel van aanwezige blauwe linkjes verandert in een rood/grijze kleurstelling. Zie onderstaande afbeeldingen.