1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google is begonnen met het uitrollen van zijn nieuwe website design onder een gelimiteerd aantal gebruikers. De donkergrijze balk aan de bovenkant van de website wordt vervangen voor een brede lichtgrijze balk die verschijnt als je met je muis over het logo van Google gaat. In dit nieuwe dropdown menu zijn alle diensten die Google biedt terug te vinden.

De zwarte balk bovenaan met alle verschillende opties, zoals maps en afbeeldingen, verhuist naar de linkerkant van de pagina in de vorm van een dropdownmenu. Dat verschijnt nadat je met je muis over het grijze Google-logo gaat. Het menu toont dan 7 basisopties met de mogelijkheid tot nog 8 uitbreidingen. Met het vernieuwde design probeert Google alle toepassingen in zijn site gemakkelijk benaderbaar te maken zonder een onoverzichtelijk uiterlijk te creëren. Hierbij houdt Google zich vast aan de minimalistische vormgeving van zijn homepage die ze vanaf het begin af aan hanteren. Door het dropdownmenu kunnen de gebruikers de andere diensten zoals nieuws en afbeeldingen nog steeds met slechts één muisklik openen.

De verandering in het design is al een tijd geleden aangekondigd maar wordt nu langzaam uitgerold naar een steeds groter groep gebruikers. Wanneer het nieuwe design voor iedereen beschikbaar komt is nog onduidelijk, Google meet op de achtergrond ongetwijfeld exact door welke van de nieuwe gebruikers het menu wel weet te vinden en welke niet.