Google heeft de uitnodigingen naar nieuwe leden voor het nieuwe Google+ al weer uitgeschakeld. De aantallen waren namelijk zo massaal dat het volgens Google uit de hand zou lopen. Dit blijkt uit een email die Google naar de testgroep stuurde.

Volgens Google waren de aantallen zo massaal dat het niet meer mogelijk was om de aanvragen op een normale en gecontroleerde manier te volbrengen. Met die reden heeft Google de optie om nieuwe aanvragen uit te sturen voorlopig geblokkeerd. Google wil eerst gaan controleren hoe het netwerk zich houdt buiten hun eigen testomgeving om. Voor deze testen moeten de aantallen echter voorlopig niet te massaal zijn. Dit dreigde volgens Google wel te gebeuren.

Het is niet bekend hoeveel gebruikers er zich momenteel in de testgroep van Google bevinden. Bij de lancering bedroeg het in ieder geval om een selecte groep van personen. Echter stond er een stormloop aan uitnodigingen op mediums als Facebook en Twitter nadat het mogelijk werd om uitnodigingen te versturen. Google heeft in ieder geval wel te maken met genoeg testpersonen. De verwachtingen van de nieuwste poging van Google om de strijd aan te gaan met Facebook liggen namelijk wederom erg hoog.

Inmiddels is echter gebleken dat er via een omweg nog steeds mensen kunnen worden uitgenodigd, ook enkele redactieleden op Techzine zijn inmiddels actief op Google Plus. Er komt dus snel meer informatie over het nieuwe sociale netwerk van Google.