2min

Google heeft officieel bekendgemaakt dat Google+ nu 40 miljoen leden heeft. Het sociale netwerk van Google groeit hiermee razendsnel gezien het netwerk pas een kleine 4 maanden bestaat. Toch beginnen de problemen voor Google+ ook langzaam te komen, het sociale netwerk heeft weliswaar 40 miljoen leden maar veel van hen zijn inactief.

Google presenteert Google+ uiterst positief en zegt dat het netwerk nog steeds groeit als kool. Toch zullen veel mensen het aantal van 40 miljoen vinden tegenvallen. Eerder schattingen van het aantal leden lagen veel hoger. Zo gaf de laatste schatting eind september aan dat Google+ toen al op 50 miljoen leden zou zitten. Dat blijkt nu dus een beetje tegen te vallen.

Sinds vorige maand is Google+ beschikbaar voor het grote publiek en kan iedereen lid worden van het netwerk. Men heeft dus geen uitnodiging meer nodig om binnen te komen. Als we Google+ gaan vergelijken met Facebook dan heeft Google nog een lange weg te gaan. Facebook zit op dit moment op zo’n 750 miljoen leden.

Deze week lekte er ook een bericht uit van senior Google+ ontwikkelaar Steve Yegge. Hij had een bericht geplaatst op Google+ maar dit bericht per ongeluk met de hele wereld gedeeld. Hij liet hierin weten dat niemand bij Google snapt hoe een sociaal platform werkt. Hij gaf aan dat Google+ is gebaseerd op Facebook en dat men bij Google er vanuit is gegaan dat Facebook een geweldig product is. Volgens hem is Facebook echter geen geweldig product, maar zorgt de activiteit en de mogelijkheid voor derden om apps te ontwikkelen voor het succes van Facebook. Google+ is volgens hem slap aftreksel dat in de huidige vorm te laat is gelanceerd. Google had beter nog even kunnen wachten met het lanceren van Google+ tot het in een fase was waarin het zich meer had kunnen onderscheiden.