1 min

Google heeft zijn sociale netwerk de afgelopen afgeslankt om het vervolgens nu te herlanceren als een sociaal netwerk waar groepen centraal staan. In de nieuwe versie ligt de nadruk op communities waar mensen met dezelfde interesses kunnen converseren en content kunnen delen en op collections, waar berichten samenkomen over hetzelfde onderwerp.

Google heeft de afgelopen maanden verschillende grote features uit Google+ gehaald, ook was het niet langer verplicht om een Google+-account aan te maken als je een Gmail-account wil openen of lid wil worden van YouTube. Zaken die voorheen allemaal gecombineerd werden met Google+, de verwachting was dan ook dat Google+ een stille dood zou sterven, maar geheel tegen de verwachting in heeft Google het sociale netwerk een flinke upgrade gegeven en herlanceert het vandaag Google+ 2.0.

Nu Google de afgelopen tijd zijn sociale netwerk heeft ontdaan van enkele grote features zoals Hangouts en Google Photos en iedereen er vanuit ging dat het social netwerk zijn beste tijd gehad had, is de verwachting nu een heel stuk lager. Google geeft het netwerk een tweede leven door groepen mensen met elkaar content te laten delen over hetzelfde onderwerp. Of dat wel een groot succes gaat worden is onduidelijk, maar de verwachtingen zijn laag dus het kan alleen maar meevallen.