min

Tags in dit artikel

,

Donald Duck en Pluto geven vanaf vandaag tips aan de jeugd over veilig Twitteren. Jongeren moeten zich bewust zijn van de gevaren op Twitter.

Vandaag is een campagne gestart die kinderen bewust moet maken van de gevaren van mobiel internetten. Kinderen moeten beseffen wat de mogelijke gevaren van mobiel internet zijn. Zo kan een persoon via Twitter zich voordoen voor een ander. Daarnaast dienen ze zich te beseffen dat wat ze schrijven door iedereen te lezen is. Daarnaast is de boodschap blijvend en ook zijn er risico’s aan gebonden.

Daarom verspreiden Donald Duck en Pluto dagelijks via Twitter een Twittertip. In de eerste Twittertip adviseert WifiWijs om je followers te checken. "Wie volgt jou en wil je dat? Wil je een follower niet? Verwijder hem door te klikken op Block."

Woordvoerster Liesbeth Hop zegt tegen De Volkskrant dat ze bewust vandaag zijn begonnen met de campagne, omdat de zomervakantie voor de meeste kinderen is begonnen. "Jongeren hebben de komende weken lekker veel tijd om te twitteren. Onze en hun eigen tips zorgen dat het twitteren ook leuk blijft", aldus Liesbeth.

WifiWijs is een initiatief van Stichting Media Rakkers, het kenniscentrum voor mediawijsheid en jeugd. Samen met Stichting de Kinderconsument is Media Rakkers al jaren actief in het verbeteren van de mediawijsheid van jeugd.