1 min

Vanmorgen schreven we over de oproep van Anonymous voor vergeldingsacties, dit omdat de politie wereldwijd leden van de hackersgroep zou hebben gearresteerd. Zowel in de Verenigde Staten, Engeland als in Nederland werden mensen gearresteerd. De oproep voor vergeldingsacties is echter nog geen 24 uur oud of de hackersgroep is al zover. Ze hebben de NAVO gehackt en ongeveer 1 GB aan geheime docomenten bemachtigd.

De hackersgroep wordt door de FBI gezien als zeer gevaarlijk omdat ze vaak zeer impulsief handelen. In elk geval is vandaag opnieuw gebleken dat de groep niet moet worden onderschat. Als ze inderdaad 1 GB aan geheime documenten in handen hebben gekregen kunnen ze weleens zeer gevoelige informatie hebben uitgemaakt. In totaal is 1 GB aan data al snel goed voor duizenden Word en/of PDF bestanden. Voor de NAVO is het te hopen dat er flink wat nutteloze afbeeldingen met hoge resoluties tussen zitten.

Om te bewijzen dat Anonymous inderdaad vertrouwelijk NAVO documenten in handen heeft gekregen hebben ze een eerste PDF document online gezet. Deze PDF gaat over de oorlog in Kosovo. Waarschijnlijk zullen er snel meer documenten volgen. Wel heeft Anonymous laten weten enkele documenten niet te publiceren omdat dit niet verantwoord zou zijn. Verder lijken zowel Anonymous als Lulzsec steeds intensiever samen te werken. Ze hebben nu ook een gezamenlijke verklaring opgesteld voor de FBI.