1 min

Tags in dit artikel

De Italiaanse politie heeft een aantal uren geleden 32 invallen gedaan. Daarbij heeft de politie vijftien personen aangehouden. Vermoedelijk zijn leden van de internationale ‘hacktivistengroep’ Anonymous aangehouden.

De politie zegt dat de actie gericht was tegen een lokale afdeling van Anonymous. Bij de invallen zijn 15 verdachten aangehouden. Ze zijn allemaal aan verhoor onderworpen. Drie van hen zijn aangehouden en achter slot en grendel gezet. De hoofdverdachte is een 26-jarige man. Hij zou de leider van de lokale afdeling zijn. Hij werd in een grensplaatsje bij de Zwitserse grens aangehouden.

Anonymous laat in een verklaring weten dat er geen leiders zijn opgepakt. Ze zegt dat Anonymous geen leiders of hiërarchische structuur heeft: "Alle leden van Anonymous opereren op hetzelfde niveau", aldus de verklaring. De gearresteerde leden zijn geen criminelen, maar mensen die "vreedzame protestacties" uitvoerden.

Anonymous kondigt in de verklaring wraakacties aan. "Anonymous is nog in leven en vecht door, zoals het in het verleden altijd heeft gedaan en ook in de toekomst zal blijven doen." De kans is groot dat we in de toekomst nog meer zullen horen van de hackers van Anonymous.