1 min

Interpol meldt vandaag dat er 25 vermeende leden van Anonymous zijn opgepakt. De arrestaties werden verricht in Spanje en in Zuid-Amerika. Vooralsnog zouden er geen Nederlanders zijn gearresteerd.

Naast het arresteren van 25 vermeende leden is ook een hele hoop IT-apparatuur in beslag genomen. Van computers tot smartphones, het zou gaan om meer dan 250 producten. De gearresteerde verdachten zijn tussen de 17 en de 40 jaar oud en worden verdacht van gerichte cyberaanvallen op verschillende websites en overheidsdiensten, waaronder de Colombiaanse defensie en een elektriciteitsbedrijf in Chili.

Ondanks dat het een grote internationale actie is hebben de opsporingsdiensten nog niet voldoende bewijs om alle verdachten ook daadwerkelijk te linken aan Anonymous. Wel zijn er twee servers in Bulgarije en Tsjechië geblokkeerd waarop mogelijk meer bewijs is te vinden.

Als reactie op de arrestaties van de vermeende Anonymous leden heeft de hackersgroep opgeroepen om de website van Interpol plat te leggen middels een DDoS-aanval. Op het moment van schrijven is de website van Interpol dan ook onbereikbaar.