1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Adobe heeft een eigen HTML-editor uitgegeven onder de voorlopige naam Muse. Muse is bedoeld voor de absolute dummies die geen verstand hebben van HTML5 en CSS3 maar wel graag een mooie website willen maken. Vooralsnog verkeert Muse in betafase.

Adobe richt zich met Muse op de absolute leek op het gebied van webprogrammeren. Middels een drag-and-drop-interface kunnen websites in elkaar worden gezet. De interface van Muse doet overigens erg denken aan InDesign, Adobe’s programma voor het samenstellen van tijdschriften en boekwerken.

Met Muse is het mogelijk om zonder kennis van HTML5 en CSS3 een eenvoudige website in elkaar te zetten. Door middel van een planningsmodus is het ook mogelijk om de structuur van de site te bepalen.

Als de site eenmaal klaar is, biedt Adobe de mogelijkheid om de site op haar servers te hosten, al kan dit eventueel ook op een eigen dienst.

Muse zal in het eerste deel van 2012 definitief het daglicht zien, het pakket zal in abonnementsvorm worden uitgegeven voor 20 dollar per maand.