1 min

Tags in dit artikel

, ,

Adobe heeft aangekondigd een aantal programma’s in een bundel aan te bieden onder de noemer Adobe Edge Suite. Deze maakt het het mogelijk om webcontent te creëren die zal werken op een groot aantal browsers en apparaten.

De Adobe Edge Suite bevat onder andere Edge Animate, een programma dat crossbrowser geanimeerde content kan maken met HTML 5, CSS en JavaScript. Animate werd vorig jaar geïntroduceerd en komt pas net uit de beta-fase.

TechCrunch laat weten dat naast Edge Animate, de Adobe Edge Suite ook nog zes andere producten zal bevatten, Edge Reflow is er één van. Edge Reflow is een online programma dat er voor zorgt dat graphics er op het internet hetzelfde uitzien als wanneer ze nog op je pc staan. Ook komt Adobe met Edge Web Fonts, een gratis online lettertype-database en PhoneGap Build, dit wordt gebruikt om mobiele applicaties in te pakken.

De rest van de programma’s bestaan al langer of hebben een andere naam gekregen. Hieronder vallen Edge Code, wat de huidige bracket code editor van Adobe is en Edge Inspect, deze is gebouwd op een al bestaand project met de codenaam “Shadow”. Ook komt de Edge Suite met lettertypedatabase Typekit.

Met uitzondering van Edge Reflow zijn alle producten nu al beschikbaar om los te kopen of uit te proberen.