Adobe heeft een testversie gelanceerd van een nieuw product, het gaat om Edge, een HTML5 design tool. Met deze applicatie kan je zeer eenvoudig geanimeerde webpagina’s maken, deze animaties kunnen echter wel zeer complex en ingewikkeld zijn.

De applicatie van Adobe maakt optimaal gebruik van HTML5, CSS3 en Javascript. Deze applicatie lijkt op termijn echt een goede vervanger te kunnen worden voor Flash. Zeker als je kijkt naar wat er met dit programma gemaakt kan worden en hoe simpel het is.

Ook dit programma van Adobe kent de inmiddels zeer bekende timeline, waar je gewoon je afbeeldingen op kan slepen en kan bepalen wat ermee moet gebeuren. Adobe Edge lijkt websites echt te kunnen verrijken met mooie geavanceerde animaties en interactie.

Adobe Edge is voorlopig gratis verkrijgbaar, het gaat dan ook nog om een testversie, de bedoeling is dat het product begin 2012 officieel op de markt komt en dan hangt er uiteraard wel een prijskaartje aan.

Ontwikkelaars kunnen met Edge webpagina’s net zo interactief maken als dat zij dit met Flash kunnen. Alleen zal er geen plugin meer nodig zijn, werkt het ook op iPhone en iPads en gebruikt het minder resources van je computer.

Adobe heeft ook enkele voorbeelden op haar website geplaatst.