2min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung lijkt echt zwaarder in te gaan zetten op haar eigen mobiele besturingssysteem Bada. Zo werd eerder deze week bekend dat Bada 2.0 klaar is en meer mogelijkheden biedt aan ontwikkelaars van apps. Nu presenteert Samsung vandaag ook nog eens drie nieuwe Wave smartphones welke draaien op Bada 2.0.

Tot op heden zijn er pas zeven toestellen verschenen met Samsung’s eigen mobiele besturingssysteem Bada en daar komen er vandaag drie bij. De Bada-smartphones van Samsung zijn tot op heden nog niet het succes waar het bedrijf op hoopt. Dat verkoopcijfers van deze toestellen blijven simpelweg achter bij de successen die Samsung heeft met de Android-toestellen. Wellicht dat Samsung met Bada 2.0 en deze drie nieuwe toestellen succesvoller gaat worden.

Over de eerste versie van Bada waren we bij Techzine niet enorm te spreken, maar dat is inmiddels bijna twee jaar geleden en Samsung heeft niet stilgezeten dus binnenkort onderwerpen we een van de nieuwe toestellen met Bada 2 aan een nieuwe review.


Dan nu de drie nieuwe toestellen die Samsung vandaag heeft gepresenteert, het gaat om de Wave 3, de Wave M en de Wave Y. De Wave 3 is hierbij duidelijk het high-end toestel met Bada. De Wave 3 is 9,9mm (bijna 1 cm) vrij dun en beschikt over een 4 inch Super AMOLED display. Het toestel wordt verder aangedreven door een 1,4 GHz processor en beschikt over HSDPA+ connectiviteit tot 14,4 Mbit. Tot slot beschikt het toestel over een 5 Megapixel camera met LED-flitser. Opvallend is verder dat er gebruik is gemaakt van een unibody behuizing van geborsteld staal. Het toestel is los verkrijgbaar vanaf 399 euro.


De Wave M is de midrange Bada 2.0 telefoon welke beschikt over een 3,65 inch HVGA scherm. Daarnaast beschikt dit toestel als enige over een NFC-chip voor mobiel betalen. Ook dit toestel heeft een 5 Megapixel camera met ledflitser. Ondersteuning voor HSDPA ontbreekt ook hier niet maar de snelheid is wel minder dan bij de Wave 3, dit toestel haalt maximaal 7,2 Mbit. Verder specificaties zoals processor zijn op dit moment onduidelijk. Dit toestel zal los verkrijgbaar zijn vanaf 249 euro.

De budget Bada 2.0-smartphones is de Wave Y. Dit toestel heeft slechts een 3,2 inch HVGA scherm en een 2 Megapixel camera. Verder specificaties zijn onduidelijk, het toestel zal los verkrijgbaar zijn vanaf 159 euro.


Al deze nieuwe Bada 2.0 smartphones zijn standaard uitgerust mat Samsung’s WhatsApp concurrent ChatOn, die eerder deze week werd aangekondigd. Ook zijn de toestellen ze bezichten op de IFA beurs in Berlijn welke aan het einde van deze week van start gaat.