4min

Tags in dit artikel

, ,

Techzine.nl kreeg een (VIP) uitnodiging van Samsung om het event bij te wonen over hun nieuwe pronkstuk de Samsung Wave in de Theater Fabriek te Amsterdam. Ik was de uitverkorene die als VIP een bezoekje mocht brengen aan dit event namens Techzine.nl.

Na de eerste trein gemist te hebben richting Arnhem door een bankpas die niet mee wilde werken toch met een half uurtje vertraging in Amsterdam aangekomen. Van hieruit de stadsbus gepakt en richting halte Cruquiusweg vertrokken.
Eenmaal aangekomen was ik helemaal gedesoriënteerd en ben ik twee keer de verkeerde kant uit gelopen. Geluk met behulp van mijn trouwe ‘Held’ de weg weer gevonden en aangekomen bij het Samsung Wave evenement!

Opgewacht door een lange uitsmijter voor de ingang werd ik doorverwezen naar een balie waar ik getagged werd met een blauw polsbandje. Dit bandje gaf aan dat ik één van de 20 VIP mensen was op het event. Door dit bandje kreeg ik toegang tot een ruimte waar heerlijke rijsttafels geserveerd werden onder het genot van een drankje.

Na een hapje gegeten te hebben maar weer eens de VIP-ruimte verlaten en een rond gaan kijken. Er was een hal ingericht met een aantal blokken. In deze blokken was het mogelijk om bijvoorbeeld te basketballen of te voetballen. Verder was er nog een blok met een door Radio 538 verzorgde ‘silent disco’. Een silent disco is eigenlijk gewoon een disco maar de omstanders horen niks! De mensen op de dansvloer krijgen een draadloze koptelefoon overhandigd waar natuurlijk de muziek uit komt! Het is een beetje vreemd om aan te zien maar erg leuk! Samsung wil hiermee aangeven dat de Wave erg geschikt is als veelzijdige muziekspeler.


Natuurlijk was er nog meer te doen. Zo was een ander blok bijvoorbeeld weer ingericht met twee schermen en kuipstoeltjes. De personen kregen een soort controller overhandigd waarmee men op een soort Nintendo Wii achtige manier het voertuig kon besturen. Van dichtbij bleek het niet zomaar een controller te zijn maar een Samsung Wave! Ook werd het spel niet alleen weergegeven op het grote scherm maar ook op de telefoon zelf. Samsung wil hier blijkbaar mee bewijzen dat de telefoon een verschrikkelijk krachtige GPU aan boord heeft die het toestel uitermate geschikt maakt om erop te kunnen gamen!


Samsung wil dus aangeven met de blokken dat de Wave een erg veelzijdig toestel is met tal van mogelijkheden!

Na het bekijken van de blokken maar weer terug gegaan naar de VIP-ruimte om een drankje te drinken. Het was verschrikkelijk warm in de zaal en inmiddels had ik wel weer dorst gekregen!

Na ongeveer weer een uur gewacht te hebben werd er eindelijk omgeroepen dat de spetterende presentatie van de Wave plaats zou vinden om half negen. Iedereen werd verzocht om naar een aparte ruimte te gaan met een groot, ja ik zeg gróót, wit scherm. Met een kleine vertraging van een kwartier werd eindelijk de presentatie gestart. Met luide muziek kwamen er steeds meer laserstralen tevoorschijn. De stralen begonnen na enkele minuten afbeeldingen en teksten te projecteren op een grijs doek. Na enkele minuten viel het doek omlaag en werd groots met veel geluid de Samsung Wave aan ons voorgesteld op het grote witte scherm!

Na een korte introductie kwam de charmante dame Nicolette van Dam het podium op die een marketing praatje hielt en de manager van Samsung Nederland aankondigde.

Nicolette verdween van het podium en de manager van Samsung Nederland kwam het podium op. Hij vertelde ons dat ze momenteel de grootste aanbieder van mobiele telefoons in Nederland zijn! Na deze korte mededeling vervolgde hij de introductie van de Samsung Wave.

De Samsung Wave is voor een groot deel door Samsung zelf vervaardigd. Zo is vrijwel alle hardware zoals de CPU, GPU en het scherm gemaakt in eigen beheer.
De Samsung Wave beschikt onder andere over een razend snelle 1 GHz processor die moet gaan concurreren met de varianten van o.a. Qualcomm uit de Snapdragon serie.
De Wave heeft ook een nieuw soort scherm aan boord. Samsung heeft als variatie op de steeds populairdere AMOLED-schermen een super AMOLED-scherm ontwikkeld. Dit scherm is in staat om in samenwerking met de razendsnelle CPU en GPU je HD films in perfecte snelheid en beeldkwaliteit af te spelen! Samsung claimt zelfs dat er vrijwel geen buffertijd aanwezig is en dat alles dus vrijwel zonder buffer-momenten afgespeeld kan worden.
Het super AMOLED scherm heeft ook tot vijf keer(!) minder reflectie dan een normaal AMOLED scherm. Dit zou betekenen dat de content op je telefoon ook zeer goed leesbaar zal blijven met inval van veel (zon)licht.

De Samsung Wave zal net zoals de HTC Legend bestaan uit een full-metal case. De behuizing van de Wave bestaat uit één stuk aluminium. De Wave heeft dus geen naden zitten in zijn behuizing. Dit zorgt ervoor dat de telefoon minder snel zal breken en beter tegen een stootje kan.

Helaas moest ik mijn reis richting het oosten weer beginnen na ongeveer twintig minuten de presentatie bijgewoond te hebben. Bij de garderobe werd ik door twee niet bepaald nette dames geholpen om mijn jas terug te krijgen. Maar snel doorgelopen naar de uitgang en de uitsmijter een goede dag gewenst. Snel de tram richting Amsterdam CS gepakt en, op het moment van schrijven, op Amsterdam CS weer de trein richting het oosten gepakt.

Hiermee sluit ik een zeer indrukwekkende avond af. Ik wacht met smart op het review exemplaar van de zeer innovatieve en uitgebreide Samsung Wave die eerdaags aan zou moeten komen op Techzine HQ. Jullie horen nog van mij!

Nog een kleine impressie van de presentatie: