1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Beetje bij beetje geeft Nintendo meer informatie vrij omtrent de nieuwe gameconsole, de Wii U. Het bedrijf heeft nu laten weten dat we nog voor de E3-beurs in Los Angeles flink wat informatie over de nieuwe console van Nintendo kunnen verwachten.

De verwachting is dat Nintendo vooral zal aankondigen wanneer de console beschikbaar komt en welke games er bij de lancering beschikbaar zullen zijn. Ook verwachten sommige media dat Nintendo meer informatie zal verstrekken over de technische specificaties van de Wii U.

Een deel van de hardware is eerder al door ontwikkelaars gelekt. De Wii U zou gebruik maken van een Quad Core 3GHz PowerPC processor die gebakken is volgens het 45nm procedé. De gebruikte CPU zou veel lijken op die van de Xbox 360 van Microsoft. De CPU en GPU zouden naar verluidt 768 MB aan geheugen gaan delen. Echter zou Nintendo nog experimenteren met 1 GB aan werkgeheugen.

Eerder werd bekend dat de Wii U maar één tabletcontroller per console zou ondersteunen, waarop Nintendo meteen veel kritiek kreeg. Nu verwacht men dat Nintendo inmiddels zover zal zijn dat er meer tabletcontrollers zullen worden ondersteund.

Hoewel er nog niets is bevestigd lijkt het erop dat Nintendo in elk geval op de E3-beurs met een speelbare console zal staan en dat we de Wii U nog voor de feestdagen van 2012 in de winkel kunnen verwachten.