De nieuwe console van de Nintendo, de Wii U, komt waarschijnlijk niet in november maar pas in december beschikbaar in Europa. In Japan en de Verenigde Staten zou de console wel in november worden gelanceerd. Reden voor het uitstellen van Europa zouden productie problemen zijn.

De Wii U is de opvolger van de populaire Wii-console van Nintendo en krijgt een tablet achtige controller mee die nauw samenwerkt met de console. Nintendo zou momenteel wel in staat zijn om voldoende aantallen te produceren van de console, maar niet van de tablet. De snelheid waarmee de Wii-U tablet controller wordt geproduceerd zou veel te laag liggen, aldus bronnen.

Of de berichtgeving ook klopt is moeilijk te controleren en Nintendo zelf wil niet reageren op de geruchten. Het bedrijf heeft nog steeds geen officiële datum voor de lancering van de Wii U genoemd. De verwachting is dat Nintendo later deze week met meer details komt als de grootste gamebeurs van Europa van start gaat, de gamescom in Keulen.

In de Verenigde Staten komt de Wii U waarschijnlijk eind november uit. Op 22 november valt dit jaar thanksgiving en in die week worden in de Verenigde Staten altijd veel cadeaus gekocht voor de feestdagen.