1 min

Sony heeft gisteravond bevestigd dat er bij bepaalde multiplayer-titels de mogelijkheid zal zijn om deze uit te vechten tussen verschillende apparaten zoals de Vita en de PSP.

Wanneer men op de Vita een PSP-titel uit de PlayStation Store van Sony download zal het mogelijk zijn om deze via een directe verbinding (ad-hoc) in multiplayer-modus te spelen met iemand met een PSP en hetzelfde spel. Echter zullen niet alle multiplayer spellen deze dienst gaan ondersteunen. Sony streeft ernaar om de multiplayer mogelijkheden in zoveel mogelijk titels mogelijk te maken.

Sony hoopt aan het einde van dit jaar ontwikkelaars toegang te kunnen geven tot deze techniek. Momenteel zou deze nog in ontwikkeling zijn. Daarnaast wil Sony een ontwikkeltool lanceren die het mogelijk moet gaan maken om cross-platform-play te bieden tussen de PS Vita en Android-devices. Het is duidelijk dat Sony er zoveel mogelijk aan doet om veel en diverse content op de Vita te krijgen. Zo wil Sony bijvoorbeeld ook oude UMD’s van de PSP omzetten. Wanneer je een oude UMD hebt voor de PSP wil Sony daarnaast een code gaan aanbieden waarmee je de titel naar je Vita kan downloaden. In Japan zullen er in ieder geval 26 titels beschikbaar zijn bij de lancering op 17 december.