1 min

Volgens Sony ligt de drempel om software en games te ontwikkelen voor de nieuwe PlayStation Vita een stuk lager dan bij voorgaande handhelds en platformen. Dit moet zorgen voor meer software en innovativiteit.

Wanneer de drempel lager ligt zal dit zorgen voor meer innovativiteit, experimenten en zal er meer out of the box gedacht gaan worden, stelt Sony. Deze stelling zal het in ieder geval goed doen bij otnwikkelaars, de vraag is echter hoeveel er ook daadwerkelijk gaan ontwikkelen voor de PS Vita. Voorheen bleken de platformen van Sony namelijk juist de platformen te zijn die veel lastiger waren om voor te ontwikkelen. De voornaamste reden van deze stelling is de ontwikkel-omgeving die Sony haar ontwikkelaars biedt.

Deze ontwikkel suite zoals Sony het noemt is zeer goedkoop en biedt de mogelijkheid om software te testen op een brede selectie aan Android-apparaten. Onder andere met deze features hoopt Sony ontwikkelaars warm te maken voor het platform. Sony’s doel is namelijk om de Vita zeker vijf tot tien jaar op de markt te houden.