Vorige week schreef Techzine dat het nieuwe sociale netwerk van Google, Google+, voor het grote publiek is opengesteld. In een week tijd zijn de bezoekersaantallen explosief hard gestegen.

Door de wereldwijde openstelling van het sociale netwerk was er een piek waar te nemen in de bezoekersaantallen. In de week van 17 tot en met 24 september is het aantal bezoekers gestegen met 1269 procent. Maar liefst 15 miljoen unieke bezoekers wisten de website van Google+ te vinden in die periode, zo blijkt uit cijfers van Experian Hitwise.

Dat lijken enorme aantallen, maar vallen allemaal in het niet als je deze vergelijkt met bijvoorbeeld Facebook. Vorige week werd bekend dat Facebook de grens van 800 miljoen leden is gepasseerd. Google+ komt op dit moment nog niet verder dan 30 tot 40 miljoen leden. Wat betreft bezoekersaantallen is het voorlopig ook nog appels met peren vergelijken. In de week van 17 tot en met 24 september bezochten meer dan 1,7 miljard mensen Facebook. Wel maakt Google+ nog steeds een enorme groei door of dit voldoende is kan eigenlijk niemand met zekerheid zeggen.

Er zijn wel verschillende succesjes te melden voor Google+. In één week tijd na de wereldwijde openstelling steeg Google+ van de 54e plaats naar de 8e plek op de ranglijst van meest populaire websites in de categorie Computers and Internet – Sociale Netwerken en Fora.