2min

Google+, het sociale netwerk dat Google een half jaar geleden lanceerde, groeit in hoog tempo. Het sociale medium telt inmiddels meer dan 62 miljoen leden. Dagelijks komen daar 625.000 nieuwe gebruikers bij.

Dat zegt althans Google+-watcher Paul Allen. Google brengt de officiële cijfers niet naar buiten dus het blijft enigszins koffiedik kijken. Het is wel een goede indicator die de groei en populariteit van het nieuwste sociale netwerk in kaart brengt.

Google lanceerde in juni het sociale platform voor gebruikers. Iedereen kon zich er toen nog voor aanmelden, maar dat veranderde eind juni: toen zette Google een stop op het verzenden van uitnodigingen omdat het vreesde dat het niet op een normale manier het platform zou kunnen uitrollen als het aantal nieuwe leden ongebreideld zou toenemen. Half oktober kondigde CEO Larry Page aan dat het netwerk meer dan 40 miljoen leden telde. Dat was het eerste en ook het laatste officiële cijfer dat Google mededeelde aan de buitenwereld.

Volgens Paul Allen zijn er sinds half oktober 22 miljoen gebruikers bijgekomen. Hij zegt dat een kwart daarvan (24 procent) zich in december hebben aangemeld voor het sociale netwerk. Hij voorspelt dat Google dit jaar afsluit met 65,8 miljoen leden. Veder vermoedt hij dat Google+ eind februari 100 miljoen gebruikers heeft. Over een jaar zal dat aantal op 400 miljoen liggen, dat is de helft van het huidige aantal Facebook-gebruikers. Dat succes is volgens Allen voor een groot deel te danken aan het feit dat er dagelijks 700.000 Android-apparaten worden geactiveerd.

Over het aantal actieve bezoekers zijn geen cijfers bekend.