Volgens de cijfers van netmarketshare is het mobiele besturingssysteem iOS van Apple verantwoordelijk voor meer dan de helft van al het mobiele internetverkeer wereldwijd. iOS is momenteel goed voor 55 procent van het verkeer.

De cijfers van Net Applications hebben betrekking op het internetgebruik in de maand september. Apple steeg in deze maand naar een recordhoogte van 55 procent. Als we kijken naar de andere cijfers dan zien we dat op de tweede plaats Java ME staat met 18,52 procent en op de derde plaats Android met 16,26 procent. Android is de laatste maanden ook langzaam aan het klimmen op deze lijst, wat voornamelijk ten kosten gaat van Java ME en Symbian. Het aandeel van Blackberry bleef echter stabiel op 3,29 procent.

De cijfers zijn vooral opvallend door de verhoudingen in het marktaandeel van de smartphones. Zo hebben de Android-smartphones inmiddels een marktaandeel van 48 procent, waar de iPhone een marktaandeel heeft van 19 procent. Apple weet vooral veel winst te boeken doordat het met iOS op drie verschillende apparaten actief is, namelijk met de iPhone, iPad en de iPod Touch. Deze combinatie lijkt een stuk succesvoller te zijn dan de Android smartphones en tablets.

De tabletmarkt wordt momenteel nog gedomineerd door Apple maar inmiddels beginnen de eerste tabletfabrikanten langzaam aan te haken. Samsung doet ook goede zaken op de tabletmarkt, maar de grootste inhaalrace op de tabletmarkt wordt verwacht zodra de nieuwe Android-versie Ice Cream Sandwich uit is.