2min

Tags in dit artikel

, ,

De Amerikaanse game ontwikkelaar Zynga zal op korte termijn een aantal nieuwe games en diensten introduceren. Met name ‘Project Z’ gooit hoge ogen bij de fans van het bedrijf. Ook zullen enkele nieuwe titels verschijnen, zoals CastleVille en Mafia Wars Shakedown.

Zynga is op dit moment een van de grootste game ontwikkelaars voor online games. Zynga is bekend van onder meer FarmVille en CityVille en ontwikkelt games voor onder andere Facebook, MySpace en sinds kort ook Google+.

Mark Pincus, de CEO van Zynga, wil het bedrijf nog meer van andere game ontwikkelaars onderscheiden. Daarom komt het Zynga binnenkort met een nieuwe lading games. Een van de nieuwe spellen in de -Ville reeks is CastleVille. Het spel heeft vrijwel dezelfde gameplay als FarmVille, maar in plaats van boerderijen bouwen gamers middeleeuwse kastelen. Andere nieuwe spellen die binnenkort zullen uitkomen zijn Hidden Chronicles, Zynga Casino, DreamZoo, Mafia Wars Shakedown en Mafia Wars 2. Tevens zal Zynga enkele nieuwe games presenteren die HTML5 ondersteunen en op meerdere platformen gespeeld kunnen worden.

Afgezien van de nieuwe games focust Zynga zich ook op ‘Project Z’. Details over dit project zijn schaars, maar voor zover bekend wil Zynga zich hiermee minder afhankelijk opstellen van Facebook. Het is het eerste direct-to-consumer product van de game ontwikkelaar. Het is een online platform voor gamers waarmee ze niet perse Facebook hoeven te bezoeken om een online game te kunnen spelen. Meer details heeft Zynga nog niet prijsgegeven.

Het gaat erg goed met Zynga. Het Amerikaanse bedrijf heeft onlangs kenbaar gemaakt dat ze een beursgang wil maken. Hiermee wil het bedrijf ongeveer 1,5 miljard dollar ophalen. Zeer indrukwekkend voor een bedrijf dat nog maar vier jaar geleden is opgericht. Het bovenstaande nieuws zal investeerders waarschijnlijk blij stemmen.