2min

Tags in dit artikel

, ,

De geruchten dat game-ontwikkelaar Zynga de stap naar de beurs zal gaan maken circuleren nu al enige tijd op het internet. Volgens twee anonieme bronnen is deze stap dichterbij dan ooit: de week voor Thanksgiving zal de beursgang van Zynga een feit zijn, aldus de bronnen.

Tegelijkertijd zijn de anonieme, welingelichte bronnen zeer voorzichtig met hun uitspraken. Volgens hen is het bedrijf nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Daardoor zou het best wel eens mogelijk kunnen zijn dat de beursgang op een later tijdstip zal plaatsvinden.

Analisten en marktwatchers hebben grootste verwachtingen van Zynga, zodra de game-ontwikkelaar de stap naar de beurs zet. Zij verwachten dat verschillende mensen in één klap stinkend rijk zullen worden hiervan. Zynga wil met de beursgang 1,5 miljard dollar ophalen.

Onlangs kondigde Zynga aan dat ze op korte termijn een aantal nieuwe games en diensten zal aanbieden. Op dit moment is Zynga voornamelijk bekend van FarmVille en CityVille. Daarnaast biedt de game-ontwikkelaar ook nog andere gratis online games aan op onder meer Facebook, MySpace en Google+. Ook ‘Project Z’ schept hoge verwachtingen van Zynga. Het is een online platform voor gamers waarmee ze niet perse Facebook hoeven te bezoeken om een online game te kunnen spelen.

Naast Zynga verwachten analisten dat Groupon ook binnenkort de stap naar de beurs zal maken. Vorige maand stelde de kortingsdienst de beursgang voorlopig uit, omdat het bedrijf twijfelt of dit wel het juiste moment is gezien de economische crisis.