1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zynga richt zich niet op de echte gokverslaafden, maar wil sociale gokspelletjes aan gaan bieden aan de massa. Dat meldt Zynga’s CEO, Mark Pincus, op een conferentie over de plannen van het bedrijf dat succesvolle games als Farmville in leven riep.

Opscheppen als je scoort en jezelf verstoppen bij verlies, dat is in een notendop het plan voor de sociale gokker in de online gemeenschap. "Het maakt gokken spannender dan wanneer je alleen in een anonieme pokerkamer zit," zegt Pincus.

Gokken is sociaal en gokken is een prima toevoeging aan de maatschappij, vindt Pincus, die gokspelen naar de massa wil brengen. "Wij zijn niet het bedrijf dat de harten van hardcore gokkers gaat veroveren," zegt de CEO. "Maar ik denk dat we beter geschikt zijn voor het massapubliek."

Zynga keek meer naar vervolgspelletjes van bestaande concepten, toen het spelers zag weglopen bij hun populaire spellen. Nieuwe spellen bleken alleen succesvol als ze het thema van hun voorgangers vasthielden. Het bedrijf werkt dus met meer van hetzelfde, een strategie die we waarschijnlijk terug gaan zien in de nieuwe escapades naar de gokwereld.

Wanneer het dobbelen met euro’s debuteert, wilde Pincus niet kwijt, maar het bedrijf zei eerder in de eerste helft van dit jaar te starten.