1 min

Aanstaande woensdag is het eindelijk zover, dan verschijnt de nieuwste versie van Android, namelijk versie 4.0 of zoals Google deze versie noemt Ice Cream Sandwich. Er is nu echter al een video opgedoken waarin Android 4.0 te zien is op een Galaxy S II.

Het is niet de eerste video waarop Android 4.0 te zien is, er wordt woensdag namelijk ook een nieuwe smartphone gepresenteerd, de Nexus Prime. Nexus is de serie telefoons die Google zelf uitbrengt om de smartphone-markt te stimuleren nog betere toestellen te maken. Verwacht wordt dat de Nexus Prime het eerste toestel zal zijn met een HD-scherm. Waarschijnlijk krijgt het toestel een resolutie van 1280×720 pixels. De Nexus Prime wordt door Samsung ontwikkeld en geproduceerd.

De Galaxy S II is momenteel het topmodel van Samsung en zal ongetwijfeld ook worden voorzien van Android 4.0. Deze video laat zien dat Samsung waarschijnlijk dus al is begonnen met het testen van Android 4.0 op de Galaxy S II. Bij de introductie van de Galaxy S II heeft Samsung aan Techzine verklaard minimaal 1,5 jaar de Galaxy S II van updates te voorzien, waardoor Android 4.0 een zekerheidje is.

EDIT: Inmiddels stromen bij ons de geruchten binnen dat deze video nep zou zijn en dat het hier gaat om een custom Gingerbread ROM met een Ice Cream Sandwich jasje.