2min

Als we Samsung Italië mogen geloven dan krijgt maar één bestaande Galaxy smartphone de update naar Android 4.0. Alleen de Galaxy S II zou in de toekomst voorzien worden Android Ice Cream Sandwich, verder worden alleen de tablets bijgewerkt naar de nieuwste Android versie.

Samsung Italië heeft aan de Italiaanse website Android HD Blog verklaard dat 6 apparaten een upgrade krijgen naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). De Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 8.9 en de Galaxy Tab 10.0 kunnen de update naar Android 4.0 tegemoet zien. Waarvan de Galaxy S II de enige smartphone is die op dit moment al te verkrijgen is.

Samsung Italië kwam vrij snel na het publiceren van het artikel op Android HD Blog met de verklaring dat het allemaal nog niet zeker is en dat alleen Samsung Korea definitief bepaald welke toestellen een update krijgen en welke niet. Het zou echter zomaar kunnen dat de Italiaanse afdeling het gewoon bij het rechte eind heeft, dat zullen we moeten afwachten.

De Italianen liet verder weten dat het nog zeker een half jaar zal duren voordat de updates naar Android 4.0 beschikbaar komen. Zij praten over het tweede kwartaal van 2012. Zolang zou Samsung nodig hebben om de updates te maken en de TouchWiz interface gereed te maken voor Android 4.0.

Hopelijk kan Samsung Nederland binnenkort names Korea het verlossende woord geven, welke toestellen nu wel en niet worden geüpdatet.