Sony heeft duidelijkheid gegeven over het verschijnen van de 3D monitor. Vanaf 13 november kunnen consumenten in de rij gaan staan voor dit drie dimensionaal beeldscherm.

De 3D-monitor heeft een superdun 24 inch LED-scherm om het beste uit de PlayStation 3 te halen. De monitor heeft een 1080- Full HD-beeldresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Maar wat deze monitor echt bijzonder maakt is de zogeheten SimulView-technologie. Hiermee maakt Sony een einde aan split-screen tijdperk. Twee spelers kunnen ieder vanuit hun eigen hoek een game spelen op hetzelfde scherm. Iedere speler ziet zijn eigen gameplay. Geen van beide spelers hoeft bang te zijn dat ze iets missen van het spel door de kijkhoek van 176 graden.

Wie de 3D-monitor aanschaft krijgt er een HDMI-kabel, de game MotorStorm Apocalyps en een speciale 3D-bril bij. Deze laatste zijn nodig om gebruik te kunnen maken van het beeldscherm. Wie dus tegen zijn vrienden wil spelen in dezelfde ruimte zal nog een tweede bril moeten aanschaffen. Per stuk kosten ze rond de 70 dollar. En wie de voorkeur geeft aan het normale twee dimensionele beeld, wees gerust: je kunt op ieder moment tussen 2D en 3D wisselen.


Aanvankelijk maakte Sony reclame dat het spel Resistance 3 inbegrepen zou zijn, maar biedt deze game niet langer standaard aan in de bundel. Wie de 3D-monitor vooraf heeft besteld krijgt uiteraard nog wel het spel Resistance 3 bij zijn bundel geleverd. Andere 3D-games voor de PS3 zijn onder meer Gran Turismo 5, Call of Duty: Black Ops, Crysis 2 en Killzone 3.

Voor het gehele pakket betaal je 499 dollar. Wat de exacte prijs in Europa zal worden is nog niet bekend. Dat geldt evenmin voor de samenstelling van de bundel. Op 13 november zullen we meer weten.