Later dit jaar komt Sony met een nieuwe 3D-monitor voor de PlayStation 3 op de markt. De nieuwe monitor zal met de 3D-bril, HDMI-kabel en het spel Resistance 3 als bundel verschijnen op de Amerikaanse markt. Hoe de bundel er in Europa uit komt te zien is nog niet bekend gemaakt

Dit alles kondigde Sony vandaag aan op de E3-beurs in Los Angeles. Sony zei tevens dat er meer dan 100 3D-games verkrijgbaar zullen zijn als de 3D-monitor in de schappen zal liggen.

De 3D-monitor heeft een 24 inch HD LCD-scherm om het beste uit de PlayStation 3 te halen. Spelers hoeven niet langer hetzelfde scherm te delen als ze tegen elkaar spelen: dankzij de speciale display kunnen twee spelers ieder hun eigen spel zien. De 3D-monitor maakt een einde aan het split-screen tijdperk. Beide spelers hoeven niet bang te zijn dat ze niets zien: de monitor heeft een kijkhoek van maar liefst 176 graden, een contrastratio van 5000:1 en een responsetijd van 4ms. Ook is de monitor in staat om 1080p af te spelen.

Om gebruik te kunnen maken van de 3D-monitor heb je wel een speciale 3D-bril nodig. Daarvan is er één in de bundel inbegrepen maar deze zal ook los verkrijgbaar zijn. De gehele bundel: 3D-monitor, 3D-bril, HDMI-kabel en het spel Resistance 3 zal in de VS voor 499 dollar over de toonbank gaan. De 3D-bril gaat los ongeveer 70 dollar kosten. Binnenkort zal Sony waarschijnlijk meer details vrijgeven voor de Europese bundel.