2min

Speciaal voor de gamers die al maanden zitten te wachten op het nieuwe deel uit de Battlefield-reeks brengt Sapphire een special edition uit van de HD 9670 welke gehuld is in een Battlefield 3 outfit.

De HD 6970 Battlefield 3 Edition zal deel uitmaken van de HD 6900 line-up van het merk en zal verscheept worden met een exemplaar van de game. Daarnaast zal de videokaart beschikken over zowel de Flex-technologie als over de Vapor-X koeler. Met de Flex-technologie aan boord wordt het mogelijk om drie beeldschermen direct aan de kaart te koppelen zonder dat hiervoor speciale adapters nodig zijn. Daarnaast zorg de Vapor-X koeler voor optimale prestaties zonder dat de videokaart te heet wordt of te veel decibel produceert.

Daarnaast beschikt de kaart over verschillende ander aangename opties. Zo is er een dual-bios aanwezig die het mogelijk maakt om de gebruiker te laten kiezen tussen de profielen "Normal" en "Boost." In het profiel "Normal" zal de kaart zijn werk doen op een snelheid van 880 MHz voor de GPU en 1375 MHz voor het geheugen (2GB GDDR5 geheugen met 256-bit interface). Wanneer je echter voor het profiel "Boost" gaat wordt de snelheid van de GPU opgekrikt naar een aangenamere 930 MHz. Daarnaast wordt ook het voltage verhoogd, gaat de snelheid van de koeler omhoog en worden de overklok limieten ook wat soepeler. Wanneer het profiel "Boost" nog niet genoeg voor je is kan je overigens zelf aan de slag met overklokken met de gratis tool triXX van Sapphire zelf.

De precieze lanceerdatum en prijzen zijn helaas nog niet bekend.