De AMD Radeon HD6970-videokaarten zullen binnenkort te koop zijn en de partners verzenden zodoende ook de eerste testsamples naar derden. PowerColor is zo’n partner, de HD6970 van deze fabrikant is daarom reeds op de gevoelige plaat vastgelegd.

De PowerColor HD6970 is ongeveer even groot als zijn voorganger, de HD 5870. De videokaart bevat 2 GB aan GDDR5-geheugen en het is mogelijk dat een deel van dit geheugen aan de achterkant van de videokaart is geplaatst, omdat er een back-plate voor koeling op de kaart is geplaatst.

De videokaart bevat een 8- en 6-pin PCIe-poort voor stroomvoorziening en twee CrossFire-poorten om samen te kunnen werken met maximaal drie andere videokaarten. Aan de bovenkant van de kaart zit overigens ook een klein schakelaartje, volgens geruchten zou men hiermee kunnen wisselen tussen twee BIOS-versies. Zo zou er bijvoorbeeld de BIOS van AMD en een overclock-profiel van de fabrikant op de kaart kunnen staan.

Dankzij een nieuwe AMD Eyefinity-versie zouden er vier beeldschermen op de kaart aangesloten kunnen worden. De videokaart beschikt over twee DVI, één HDMI en twee DisplayPort-aansluitingen.