Ontwikkelaar Rockstar wil mogelijk in de toekomst na GTA 3 ook Vice City en San Andreas op de smartphone uitbrengen. Dit liet de ontwikkelaar weten in een interview met Digital Trends.

Dit interview vond plaats naar aanleiding van de mobiele port van GTA 3 naar de mobiele telefoon. Rockstar zal deze port van de populaire serie naar verwachting ergens deze herfst nog op de markt brengen.

Naast de gebruikelijke vragen werd Rockstar ook ondervraagd over een mogelijke komst van nieuwere delen van de serie naar de mobiele telefoon. Volgens Rockstar zijn deze nieuwere en uitgebreidere versies een veel grotere uitdaging maar is het zeker mogelijk.

Vooralsnog zullen we het voorlopig met het derde deel uit de serie doen. Grand Theft Auto III is door Rockstar succesvol geport naar mobiele apparaten en zal voor vele die-hard gamers weer gerant staan voor de nodige uurtjes aan speelplezier, alleen dit keer op een mobiel apparaat. Rockstar besloot tot deze port naar aanleiding van haar tienjarig jubileum. De port zal uitkomen op zowel Android als iOS.

De game zal echter wel alleen speelbaar zijn op zeer recente modellen. De eerste iPad en de iPhone 4 (zonder S), zal de game waarschijnlijk niet kunnen draaien.