1 min

Het ziet er naar uit dat eindelijk iedereen zonder problemen online kan spelen met zijn of haar exemplaar van Battlefield 3. Kort na de lancering doken er berichten op dat een deel van de spelers veel problemen had met het online spelen van het spel.

Electronic Arts laat weten dat inmiddels bijna alle problemen zijn opgelost en vrijwel iedereen nu zonder problemen online zou moeten kunnen spelen. Electronic Arts laat weten dat spelers met een pc of PlayStation 3 versie geen enkele problemen meer zullen ondervinden. Xbox 360 bezitters zullen echter nog wel verhindering kunnen waarnemen. Electronic Arts zegt verder dat ze druk bezig zijn om de situatie voor de Xbox 360 spelers te verbeteren.

De problemen zijn vooral te wijten aan het feit dat er zo’n grote interesse in het spel is, zo groot dat berekeningen van EA en Dice hier niet op hadden gerekend. Daardoor hadden DICE en Electronic Arts te weinig servercapaciteit om alle gamers online te laten spelen. Deze capaciteitsproblemen zijn nu dus verholpen.