1 min

Terwijl we aan de vooravond van de release van Modern Warfare 3 staan heeft ontwikkelaar Activision laten weten dat zij Call of Duty: Elite voor de pc voor onbepaalde tijd uitstelt. De ontwikkelaar wil er namelijk zeker van zijn dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen om cheaten tegen te gaan.

De ontwikkelstudio is namelijk van mening dat de service in zijn huidige vorm niet voldoende veilig is. Activision wil zeker weten dat gebruikers zonder gevaar op valsspelen dit platform kunnen gebruiken en dit kan het bedrijf momenteel nog niet garanderen. Om die reden zullen de pc-gamers dus nog even moeten wachten totdat Call of Duty: Elite ook voor hun beschikbaar komt. Een precieze datum is jammer genoeg nog niet bekend.

Het ontbreken van een centraal systeem waarin alle statistieken kunnen worden beheert zou bijvoorbeeld nog aan het platform schorten. Zonder dit systeem zouden spelers makkelijk hun statistieken kunnen vervalsen en zo de spelervaring ernstig kunnen bederven. Aangezien pc-versies van games vaker last hebben van valsspelers, heeft Activision besloten om nog eens kritisch te kijken naar de pc-versie om zo in de toekomst de veiligheid van dit nieuwe sociale platform beter te kunnen garanderen.