2min

Afgelopen week kwam Activision met het bericht dat het nog niet wist of Elite nog wel op de pc zou verschijnen. Gelukkig bleek dit een miscommunicatie te zijn geweest en heeft de uitgever zichzelf verbeterd.

Activision heeft namelijk te kennen gegeven dat Elite nog gewoon op de pc zal verschijnen, maar het weet nog niet wanneer dit zal gebeuren. Elite werd een dag voor de lancering van Modern Warfare 3 geannuleerd. De reden hiervan zou zijn dat het platform nog niet voldoende beveiligd was en daardoor zouden de scores en statistieken makkelijk te hacken zijn. Dit was voor Activision reden genoeg om de lancering van Elite voor de pc uit te stellen.

Infinity Ward, de ontwikkelaar van Modern Warfare 3, doet er momenteel alles aan om dit platform voldoende te beveiligingen en betrouwbaar te maken om Elite vervolgens zo snel mogelijk te lanceren. Naast het uitstellen van de pc-versie van Elite ondervinden ook de console-versies problemen. Deze zijn sinds de release allesbehalve stabiel.

De verwarring rondom de komst van de pc-versie ontstond nadat Activision een tweet plaatste met daarin de boodschap dat het zijn best doet om een universele Elite-ervaring te bieden, maar het niet kan garanderen of er een pc-versie beschikbaar komt. Echter, de uitgever corrigeerde zich gelukkig met een nieuwe tweet. Hierin viel te lezen dat Activision zichzelf had versproken en er gewoon een pc-versie van Elite zal komen. Maar wanneer dit is, is dus nog onbekend.