Er zullen in de Benelux vanavond om middernacht een kleine 500 winkels haar deuren openen voor de lancering van Modern Warfare 3. Dit heeft Activision, ontwikkelaar van de game, laten weten.

Dit is een groot aantal winkels meer dan vorig jaar. Toen opende namelijk tussen de 200 en 250 winkels haar deuren om fanatieke gamers hun spel al om middernacht aan te bieden. Deze kleine 500 winkels zorgen voor een stijging van ongeveer 65 procent ten opzichte van vorig jaar. Bekende winkelketens als Media Markt, Saturn, Bart Smit, Game Mania en Intertoys openen verschillende locaties. Modern Warfare 3 zal vannacht zelfs op benzinepompen verkrijgbaar zijn. BP doet namelijk ook vrolijk mee.

Dat winkelketens er voor kiezen om ’s nachts open te gaan is natuurlijk niet voor niets. Call of Duty is ’s werelds grootste franchise en heeft wereldwijd al meer dan 100 miljoen games verkocht aan de consument. De lancering van voorganger Black Ops zorgde vorige jaar in de eerste week na de release al voor meer dan 650 miljoen dollar omzet. Er wordt verwacht dat de lancering van Modern Warfare 3 opnieuw alle records zal gaan verbreken. Modern Warfare 3 zal vanaf acht november verkrijgbaar zijn.