‘Battlefield 3 zet aan tot geweld tegen dieren’

Dierenrechtenorganisatie PETA is kwaad op DICE. De organisatie is namelijk van mening dat het spelers van het spel Battlefield 3 aanzet tot geweld tegen dieren. In een van de eerste missies van het spel moet je namelijk een rat doden.

‘Battlefield 3 zet aan tot geweld tegen dieren’Volgens PETA worden dieren in het spel op een zeer sadistische manier behandeld en zou dit een brutaliserend effect kunnen hebben op jonge spelers. In de game krijgt de speler de optie om een rat met een behoorlijk flink mes in zijn rug te steken en vervolgens zijn staart weg te gooien. Volgens de organisatie zijn er meerdere gevallen bekend waarin jonge mensen geweld uit oefende op dieren. Hierbij haalde zij de inspiratie vaak uit een game of film.

Volgens de organisatie onderschatten veel mensen wat voor effect dit soort scenario’s in films en games kan hebben op jeugdige spelers en kijkers. PETA heeft zo’n twee miljoen leden en is daarmee de grootste dierenrechtorganisatie ter wereld. De organisatie strijdt al jaren voor dierenrechten en heeft ook in Nederland een zelfstandige tak. Buiten deze meningsuiting van de organisatie is het niet bekend of dat de PETA verdere stappen zal ondernemen tegen de makers van Battlefield 3.

Bron:De Morgen