1 min

De ontwikkelstudio Guerrilla Games uit ons eigen kikkerlandje is mogelijk bezig met de ontwikkeling van het vierde deel uit de Killzone-reeks. Dit nieuws viel te lezen in de laatste editie van het Amerikaanse tijdschrift Edge.

Hierin zou te lezen zijn dat een groot aantal werknemers van de Nederlandse ontwikkelstudio inmiddels begonnen zijn met een volgende game. Volgens het tijdschrift is Steven ter Heide opnieuw aangesteld als senior producent. Dit was ter Heide ook al in deel twee en drie van de Killzone-reeks. Daarnaast wordt ook Adrian Smith in het tijdschrift geciteerd die eerder uitspraken deed over het feit dat de studio de serie voort zal blijven zetten.

Killzone 4 zal het logische vervolg zijn op Killzone 3 welke begin februari 2011 uitkwam op de PlayStation 3. Het spel werd erg goed ontvangen en was tevens een van de eerste grote games welke ondersteuning gaf aan 3D en de PlayStation 3-toevoeging, PlayStation Move. In de game speel je als Thomas ‘Sev" Sevchenko en neem je het op tegen de Helghan-troepen op hun thuisplaneet Helghan. Wanneer we naar voorgaande delen kijken lijkt het vanzelfsprekend dat deze verhaallijn wordt voortgezet in het nieuwe deel van de game.