Grote en succesvolle gameontwikkelaars uit ons kleine kikkerlandje zijn jammer genoeg op één hand te tellen. Om die reden komt het jammer genoeg dan ook niet zo vaak voor dat ons land een populaire game produceert. Nu is het eindelijk weer eens zover bij Guerilla Games uit Amsterdam kan de vlag uit. Deze lanceert vandaag het derde deel van haar Killzone-reeks en zal naar verwachting opnieuw een succes gaan worden.

Vanaf vandaag is Killzone 3 te vinden in de winkelschappen en is exclusief uitgebracht voor de PlayStation 3. Elke serieuze gamer zal de Killzone reeks kennen en weten dat dit helemaal geen slechte games zijn. Killzone 3 zal compatible zijn met de PlayStation Move accessoire en daarmee zal het de eerste grote en serieuze game zijn die te spelen is met de Move. De game kan ook zonder Move worden gespeeld maar volgens de makers geeft de Move toch wel een betere game ervaring.

Het verhaal van Killzone 3 gaat verder waar deel twee stopte. Keizer van de Helghasts Visari is gedood door de ISA. Door deze ontwikkeling zijn de Helghasts gemotiveerder dan ooit om de aarde te veroveren. Dit heeft toch gevolg dat de ISA troepen die nog op de Helghast planeet zijn, het vuur goed aan de schenen wordt gelegd. De speler kan zich voorbereiden op een zeer heftige en intense First Person Shooter.